Magyar Ferences Könyvtár és Levéltár
Enchiridion Könyvtár Levéltár Kézirattár Hírek - Kiadványok Cimeliotheca Galéria
Captatio benevolentiae

Elérhetőség, nyitva tartás

Szolgáltatásaink

Irodalmi tájékoztató

Magyar rendtörténet

 Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

A Magyar Ferences Levéltár az 1995. évi LXVI. törvény értelmében nyilvános magánlevéltárnak minősül, amely anyagában a kutatást — saját szabályzata szerint — ingyenesen lehetővé teszi.

A Magyar Ferences Könyvtár az 1997. évi CXL. törvény értelmében nem nyilvános könyvtár, történeti értékére való tekintettel azonban a tudományos kutatás számára szintén nyitva áll.

A gyűjteményeink anyagához való hozzáférés biztosításán túl kutatóink és ügyfeleink megrendelése alapján bizonyos esetekben egyéb feladatokat is vállalunk, amely szolgáltatások azonban, nem tartozván a törvényben előírt kötelezettségeink közé, térítéskötelesek. A kutatás módjáról és lehetőségeiről a II. Könytár és a III. Levéltár menüpontok alatti kutatási szabályzatok adnak bővebb felvilágosítást, igénybevehető szolgáltatásaink díjszabása pedig a következő:

1.) Adatkeresés megbízásra

A Könyvtár és Levéltár alaptevékenységébe nem tartozó, külön kutatást igénylő információszolgáltatási tevékenység alapdíja 3000,- Ft. Egy munkaórát meghaladó kutatásnál minden további megkezdett munkaóráért 1500,- Ft díjat számolunk fel. A kutatás eredményét Magyarországra utánvétes küldeményben, külföldre előzetes átutalást követően postázzuk.

2.) Iratmásolás

Állományvédelmi okokból sem könyvtári, sem levéltári anyagról fénymásolat nem, kizárólag síkágyas lapolvasóval (szkenner) ill. fényképezőgéppel készített digitális másolat kérhető.

A másolatok elkészítésének ára:

1–15 db150,- Ft/db
16–30 db180,- Ft/db
31–50 db200,- Ft/db
51 db fölött210,- Ft/db

Az elkészült képeket igény szerint digitális adathordozón (CD vagy DVD: 500,- Ft/db) és/vagy irodai másolópapírra (80 g/m2) készített fekete-fehér nyomatban (A4: 80,- Ft/oldal; A3: 150,- Ft/oldal) juttatjuk el a megrendelőnek, Magyarországra utánvétes küldeményben, külföldre előzetes átutalást követően.

Levéltári iratokról kutatóink előzetes egyeztetést követően saját fényképezőgéppel maguk is készíthetnek felvételeket. Ezen esetekben a vaku használata szigorúan tilos! Az egy napra szóló fotójegy ára: 1500,- Ft.

3.) A dokumentum-másolatok felhasználása

A levéltári dokumentumok másolatának kiadványokban történő felhasználása, illetőleg időszaki kiállításokon történő szerepeltetése a gyűjteményvezető külön írásbeli engedélyéhez kötött, díjazása pedig egyedi megállapodás alapján történik.

* * *

Az általános díjszabás alól a gyűjteményvezető írásbeli engedélyével részleges vagy teljes mentesség adható. A levéltár által szabott feltételek megszegése az eset súlyosságától függően a kutatási engedély megvonását eredményezheti.

Impresszum -- Adatkezelési tájékoztató